Πως να επιλέξετε το σωστό CRM για την επιχείρησή σας

/Πως να επιλέξετε το σωστό CRM για την επιχείρησή σας

Πως να επιλέξετε το σωστό CRM για την επιχείρησή σας


 Η λογική της οργάνωσης και της ενιαίας διαχείρισης των σχέσεων με τους πελάτες μέσω συστημάτων CRM αν και δεν είναι πρόσφατη, κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος στις σύγχρονες επιχειρήσεις. Οι αλλαγές είναι ραγδαίες στον τομέα αυτό καθώς πλέον ακόμη και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ενδιαφέρονται να επενδύσουν στη δημιουργία ή στην ενδυνάμωση της σχέσης τους με τον πελάτη. Ειδικά σε περιόδους όπως αυτή που διανύουμε, οι μικρές λεπτομέρειες είναι που κάνουν τη διαφορά και μπορούν να μετατρέψουν τον ευκαιριακό πελάτη σε έναν μόνιμο, ευχαριστημένο πελάτη.
 Τι πρέπει όμως να προσέξει μια επιχείρηση έτσι ώστε να επιλέξει τη λύση  CRM που της ταιριάζει;

  

    1. Εστιάστε στους στόχους σας

Είναι σημαντικό να θέσετε εξ αρχής ξεκάθαρους και μετρήσιμους στόχους για το τι θέλετε να πετύχετε με τη χρήση ενός CRM. Θα πρέπει να προβλέψετε έτσι ώστε να υπάρχουν επίσης διαδικασίες παρακολούθησης των στόχων για τη βελτιστοποίησή τους. Εξάλλου είναι γενικώς αποδεκτό πως ότι δεν το μετράμε, δεν μπορούμε ούτε να το πετύχουμε, ούτε να το τεκμηριώσουμε αλλά ούτε και να το βελτιώσουμε.

2. Keep it simple  

Μια λύση CRM για μια μικρή επιχείρηση θα πρέπει να είναι εύκολη, απλή και αποτελεσματική καθώς οι πόροι είναι περιορισμένοι. Σημαντικό επίσης είναι να έχει σύντομο χρόνο υλοποίησης και να είναι εύκολη στη συντήρηση και την υποστήριξή της.

3. Αξιολογήστε τη δυνατότητα επέκτασης και αναβάθμισης

 Μπορεί να είστε μια μικρή επιχείρηση αλλά σίγουρα έχετε φιλοδοξίες να μεγαλώσετε. Είναι σημαντικό η λύση που θα επιλέξετε να μπορεί να σας ακολουθήσει και να μεγαλώνει μαζί σας. Ένα σημείο στο οποίο θα πρέπει να δώσετε προσοχή είναι η δυνατότητα διασύνδεσης με υπάρχοντα ή μελλοντικά συστήματα άλλων κατασκευαστών όπως είναι οι εμπορικές εφαρμογές ή το σύστημα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας.

4. Πόσο mobile είστε σαν εταιρεία; 

Για τις περισσότερες επιχειρήσεις σήμερα, η κινητικότητα είναι από τους πιο σημαντικούς παράγοντες επιλογής CRM. Αναζητήστε τη λύση που ανταποκρίνεται στις δικές σας ανάγκες και που σας δίνει τη δυνατότητα να έχετε πρόσβαση στις πληροφορίες που χρειάζεστε κάθε στιγμή όπου και αν βρίσκεστε, στη συσκευή που χρησιμοποιείτε (smartphone, tablet, laptop).

5. Μοντέλο διάθεσης CRM 

Συνήθως τα συστήματα CRM αποτελούν μέρος της υπόλοιπης μηχανογράφησης και εγκαθίστανται στους χώρους της ίδιας της εταιρείας. Με την ανάπτυξη του cloud οι επιχειρήσεις έχουν πλέον και την επιλογή του μοντέλου “on demand”, όπου η συνολική λύση φιλοξενείται σε εγκαταστάσεις του παρόχου και η επιχείρηση έχει πρόσβαση είτε μέσω ενός web browser είτε ενός soft client. Αυτός ο τρόπος παροχής της λύσης, σαν υπηρεσία, με μηνιαία ή ετήσια συνδρομή, είναι κατάλληλος είτε για μεγάλες επιχειρήσεις (Hosted) είτε για μικρές επιχειρήσεις (Software as a Service – SaaS), και καταργεί τις αρχικές επενδυτικές δαπάνες κάνοντας πιο εύκολη την απόφαση υιοθέτησης μιας λύσης CRM.  Αν και στο εξωτερικό υπάρχουν εξαιρετικές υπηρεσίες CRM με τη μορφή SaaS, στην κυπριακή αγορά οι επιλογές περιορίζονται ακόμα μόνο σε απλές λύσεις και για περιορισμένες συνήθως ανάγκες.

6. O Προμηθευτής πρέπει να εμπνέει εμπιστοσύνη

Όποιο μοντέλο διάθεσης και να επιλέξετε ο προμηθευτής πρέπει να σας εμπνέει εμπιστοσύνη και να εξασφαλίζει την επένδυση σας. Δώστε έμφαση στην ποιότητα των υπηρεσιών υποστήριξης που σας παρέχει.
Τελειώνοντας, αξίζει να αναφέρουμε ότι το καλύτερο σύστημα CRM είναι αυτό το οποίο το χρησιμοποιείτε πραγματικά στην καθημερινότητά σας και το οποίο αποτελεί κομμάτι των διαδικασιών σας. Ακόμη και τα πιο εξελιγμένα συστήματα είναι άχρηστα αν η ομάδα σας, είτε δεν τα χρησιμοποιεί ή ξοδεύει πάρα πολύ χρόνο για να τα τροφοδοτεί με δεδομένα, κάτι που σας εκτρέπει από το βασικό στόχο, που είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση του πελάτη.
 
Η  A&C Komodromos έχοντας μακρόχρονη πείρα στην ικανοποίηση των επιχειρηματικών αναγκών,μπορεί να αναπτύξει το κατάλληλο CRM ειδικά σχεδιασμένο για τις ανάγκες της επιχείρησης σας.  Η εμπειρία πηγάζει από την υλοποίηση έργων τόσο σε μεγάλους οργανισμούς όσο και σε μικρότερες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε διάφορες αγορές.

Επικοινωνήστε σήμερα με την A&C Komodromos για να συζητήσουμε την δημιουργία ενός Custom Made CRM στα μέτρα της επιχείρησης σας!#ACKOMODROMOS 
2018-07-27T12:01:55+03:00 Μάρτιος 1st, 2018|