Point of Sale Systems

/Point of Sale Systems

Έξι μεγάλα οφέλη από τα συστήματα σημείων πώλησης

Οι μέρες που οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούσαν  μια ταμειακή μηχανή, ένα στυλό και σημειωματάριο για λογιστικές συναλλαγές  έχον περάσει ανεπιστρεπτί, δεν αποτελούν πλέον αποτελεσματικό μέσο και δεν συμβαδίζουν με τις σημερινές εξελίξεις στην τεχνολογία των επιχειρήσεων.

Για να παραμείνουν ανταγωνιστικές οι επιχειρήσεις πρέπει να προσαρμοστούν με τις αναδυόμενες τεχνολογίες.

Μια τεχνολογική πρόοδος που εξυπηρετά αποτελεσματικά πλέον τις επιχειρήσεις είναι το σύστημα σημείου πώλησης (POS) το οποίο έχει να προσφέρει πολλά οφέλη στην κάθε επιχείρηση.

Τα παρακάτω είναι κάποια από τα πολλά οφέλη από τη χρήση συστημάτων σημείου πώλησης:

1. Τα συστήματα POS παρέχουν σε μια επιχείρηση λεπτομερή έκθεση πωλήσεων σε πραγματικό χρόνο. Αυτό επιτρέπει στις επιχειρήσεις να εκτιμούν ποια προϊόντα πωλούνται και ποια προϊόντα καθυστερούν στις πωλήσεις.

Η επιχείρηση μπορεί στη συνέχεια να εφαρμόσει στρατηγικές μάρκετινγκ για την ενίσχυση των πωλήσεων των δημοφιλών προϊόντων. Θα γνωρίζουν επίσης σε πραγματικό χρόνο τι δεν πωλεί, ώστε να μπορούν να αποφασίσουν αν θα παραγγείλουν ή όχι το συγκεκριμένο προϊόν.

Ένα σύστημα POS παρέχει τις τελευταίες εκθέσεις πωλήσεων για την ημέρα, την εβδομάδα, το μήνα ή το έτος.

2. Το POS επιτρέπει βελτιωμένη εξυπηρέτηση πελατών. Οι συναλλαγές επεξεργάζονται πολύ πιο γρήγορα, τα προϊόντα που σαρώνονται έχουν ακριβής τιμές, γεγονός που μειώνει τις διαφορές πωλήσεων.

Υπάρχει επίσης μια μεγάλη ποικιλία μεθόδων για την πραγματοποίηση πληρωμών όπως πιστωτικές κάρτες, χρεωστικές κάρτες, κάρτες δώρων … κλπ.

3. Το POS παρέχει αποτελεσματική μέθοδο διαχείρισης αποθέματος. Με το να βλέπουν σε πραγματικό χρόνο τι πωλούν, θα μπορούν να αναπροσαρμόζουν τα προϊόντα που είναι χαμηλά σε αποθέματα.

Το λογισμικό POS θα σας ενημερώσει όταν πρέπει να ξανά-παραγγείλετε  ένα προϊόν.

Οι επιχειρήσεις μπορούν επίσης να παρακολουθούν την ώρα της ημέρας που πωλούν ορισμένα προϊόντα, ώστε να μπορούν να οργανώσουν εκθέσεις μάρκετινγκ γύρω από τις ώρες αιχμής.

4. Το POS επιτρέπει τη διαχείριση gift cards, κουπονιών και καρτών προνομίων. 

5. Τα συστήματα POS είναι εύκολα στην χρήση.

Οι περισσότεροι πωλητές POS θα εκπαιδεύσουν το προσωπικό και τη διοίκηση σχετικά με τον τρόπο χρήσης του συστήματος. Είναι πολύ εύκολο να εγκατασταθεί και να διατηρηθεί. Επίσης, το λογισμικό POS μπορεί να ενσωματωθεί σε άλλες εφαρμογές έτσι ώστε όλοι οι τομείς διαχείρισης της επιχείρησης να μπορούν να προβληθούν σε ένα κεντρικό σημείο. Δίνει στον χρήστη καλύτερο έλεγχο της επιχείρησης και η τεχνική υποστήριξη είναι μόνο ένα τηλεφώνημα μακριά.

6. Το λογισμικό λιανικής πώλησης POS διευκολύνει την παρακολούθηση των προσωπικών πληροφοριών των πελατών, της μισθοδοσίας του προσωπικού, της χρέωσης και τις λίστες πωλητών, των λιανικών πωλήσεων και της διαχείρισης αποθεμάτων.

 

Γενικά, οι επιχειρήσεις θα αφιερώνουν πολύ λιγότερο χρόνο στη γραφική εργασία, τη λογιστική, τη διαχείριση αποθεμάτων, την τήρηση αρχείων πωλήσεων, καθώς και τη διαχείριση προγραμμάτων όπως το μάρκετινγκ, ειδικά διαφημιστικά προγράμματα, προγράμματα αφοσίωσης, προγράμματα έκπτωσης και πολλά άλλα.

Τα πολλά οφέλη από τα συστήματα σημείου πώλησης το καθιστούν μια βασική επιχειρηματική επένδυση. Ο τύπος του λογισμικού λιανικής που επιλέγει μια επιχείρηση εξαρτάται από τον τύπο της επιχείρησης, το μέγεθος της επιχείρησης, το ποσό των πωλήσεων και τον τύπο και το ύψος του αποθέματος.

 

Η A&C Komodromos προσφέρει διάφορα POS λογισμικά συστήματα ειδικά σχεδιασμένα για την επιχείρηση σας! #ACKOMODROMOS

 

 

2018-07-27T12:01:56+03:00 Ιανουάριος 30th, 2018|